Hvarre fiskeri – Hvordan ?

Hvarre fiskeri fra båd

Sletten Fritidsfiskerlaug
Morten Bo Søndergaard Svendsen


Introduktion

Efter sidste bådtur efter flade, var jeg selv meget I tvivl om jeg havde fået tildelt ansvaret om at beskrive hvordan man kan fange hvar fra båd, men Vagn var ret sikker på det var mig der skulle finde informationer om emnet. Blot til referat, så har jeg aldrig fanget in hvar fra båd, men har altid gernet ville. Jeg har fundet lidt forskelligt information på internettet omkring emnet.

Figure 1: Fish-finder rig: fra Fisherman.com

Kort fortalt

Jeg ville mene at en pighvar er en fisk der ligger I baghold og venter på en byttefisk kommer forbi. På engelsk hedder den Turbot, hvilket kan være relevant hvis man vil se hvordan englænderne fanger dem.

Jeg tror man skal forsøge sig med noget a la et fish-finder rig som ses på dette billede, men med en lille flydeperle på linen mellem lod og madding. Til madding er det vist bedst med frisk tobis, men det aner jeg ikke hvor man skaffer. Jeg ved man kan få frossen tobis fiskegrejsbutikken på Ulrikkenborg plads I Kgs Lyngby. Jeg tror selv jeg vil købe disse, men også nogle GULP Tobis. Det ser ud til at man også kan bruge makrel eller hornfiske filet

 

: Fra: https://www.talkseafishing.co.uk/articles/boat-fishing-for-turbot.14903/

 Tip  – maskinoversat og sammensat:

https://www.talkseafishing.co.uk/articles/boat-fishing-for-turbot.14903/

TOP TIP 1 Når du driver fiskeri, løft lejlighedsvis stangspidsen opad til lodret i et par sekunder og sænk den derefter igen. Pighvarren ser ofte agnen løfte sig foran dem og vil tage den, når den flagrer ned igen. Dette er især effektivt i langsommere tidevandsløb.

TOP TIP 2 Rauto skeen kommer i en pakke med to, en ske er helt krom, den anden med malede grønne striber og en orange kant. Brug krom i klart, lavt vand op til 70 fod over siderne og toppene af sandbanker, men skift til den farvede kobberbeklædte ske i let farvet vand eller vand over 80 fod dybt.

TOP TIP 3 Hvis vandet er lidt farvet efter en storm, erstat de perlemorsfarvede perler over krogen med fire eller fem 8 mm lysende gule perler. Dette kan gøre en stor forskel på dagen og kan ofte producere fisk, når andre justeringer af grejet viser sig at være frugtesløse.

TOP TIP 4 Prøv at tilføje en dobbelt raslende Booby Perle over Rauto Skeen. Igen er pighvarren nysgerrig og tiltrækkes af støj. De små kuglelejer i Booby Perlen vil rasle, og den dobbelte perle forårsager vibrationer i vandet, når den drejer, hvilket vil tiltrække pighvarren mod agnen. Du vil også fange bonus rødspætter rigget på denne måde.

TOP TIP 5 Når du driver over sandbanker, lad periodisk et par meter line ud for at lade agnen ligge stille på havbunden, og efter et par sekunder, sæt tommelfingeren tilbage på hjulet for at få agnen til at bevæge sig igen. Denne pludselige fremadgående bevægelse af agnen kan udløse en ellers tilbageholdende pighvar til at bide og fungerer godt i hurtige tidevandsstrømme.

 

Langt fortalt – selvstudie

Information

Turbot Rig: https://planetseafishing.com/rigs-and-traces/turbot-and-brill/

Fisk ogFri: https://fiskogfri.dk/artikler/sadan-fanger-du-pighvar/

UK: https://charterboatdointhedo.co.uk/fishing-rigs/

Se ca 20 minutter inde: https://vimeo.com/401295992

Se denne: https://www.youtube.com/watch?v=eCmT2CQwey4

 

Grej:

https://go-fishing.dk/products/pighvar-rig?variant=48144660627769

https://jaegerogfisker.dk/products/pighvar-rig-no-1-c-30

https://fiskegrej.dk/daiwa-grand-wave-elsinor-flatty-pighvar-str-2-6-6.html?gad_source=1

https://boddenangler.de/Balzer-Turbot-Rig-1m-040-060mm-Hooksize-4

https://boddenangler.de/search/?qs=turbot

 

Ikke på lager ? :

https://www.effektlageret.dk/shop/183-fladfiskeforfang/16041-kinetic-sabiki-turbotpighvar-rig/

https://www.effektlageret.dk/shop/183-fladfiskeforfang/18649-senja-furbo-pighvar-forfang/

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.