Storslået Makrel Fiskeri


Søndag d. 15 og søndag d. 22 august 2021 havde Sletten Fritidsfiskerlaug arrangeret makrelture på Øresund med det gode skib M/S Jaws.

I år skulle det være året som alle ville tale om, og mon ikke det blev det.
Første tur var på en noget blæsende dag, og i dagene op til havde fiskeriet været noget svært. Skipper og formanden lagde fra morgenstunden en plan som skulle vise sig at give pote ved første stop.
Med 12 mand parat til årets første makrel eventyr, var der afgang fra Vedbæk Havn klokken 6, og efter blot en halv times sejlads kunne vi starte dagens fiskeri.
Fra første færd var der gang i den, det væltede op med makreller, alle taget på pirk og helt almindelige makrelforfang. I starten gav fiskeriet med sildestykker ikke det store, men det ændrede sig.
På den første halvtime havde den bedste allerede landet 25 makreller, hvilket kunne betyde en stor dag for fangsterne.


Det gode fiskeri fortsatte dog ikke helt, og dem med forfang blev mere og mere udfordret at makrellernes kræsenhed så snart chummen spredte sig i vandet. Her blev det så tid til at finde det helt lette grej frem, og få sat nogle sildestykker på.
Gennem hele turen lå vi det samme sted, og det gav masser af fisk til alle mand. I gennemsnit endte hver fisker med hele 9 kg makrel i posen, og dagens største gik til Poul på 660 g.

Anden tur var blot ugen efter, og denne gang viste vejret sig fra sin bedste side. Solen og vindstille, og måske lidt for stille… Det var i hvert fald tanken, for når der fiskes makrel så har man brug for lidt gang i vandet. Heldigvis for os var det ikke helt så stille, men stadig en super flot dag.
På dagen var vi hele 22 deltager, og disse kunne opleve noget at det vildeste makrel fiskeri muligt. 
Denne dag lagde skipper planen og det efter en kort sejltur lagde han an på dagens spot. Der gik ikke længe før de første makreller var oppe, og igen var det forfanget der gav pote i starten. Der gik dog ikke længe før den første blev taget på et sildestykke, og så var det bare i gang.
Det forsatte hele turen, og det kan næsten ikke skrives bedre end hvad Skipper Peder skrev på sin Facebook side: “der var flere makreller omkring skibet end jeg tidligere kan mindes at have set.”


Fiskeriet for den enkelte svingede dog noget, men en del af forklaringen skal findes i at ikke alle lod sig overbevise om at fiskeriet med let grej og sildestykker er overlegent når der fodres med chum. Beviset kom fra Henrik Vitting som efter at have fanget godt selv, gav en hjælpende hånd til flere andre medlemmer. Han bandt simpelthen nyt lette forfang til dem, og viste dem hvordan. Her oplevede de straks en forbedret fiskeri, og mon ikke knægten på 9 år der landede 3 fisk på 5 min fik blod på tanden.
Forskellen i fangster var til at se, en enkelt fisker havde kun 1 fisk, men dagens bedste havde 75.
I snit på dagen blandt dem der vejede ind var total vægten 12,89 kg per fisker. Dagens bedste i mængde var dog Allan Vitting med hele 25,20 kg.
Dagens vinder blev Ove  med en makrel på hele 1030 g.

Tjek denne ved video fra M/S Jaws taget på dagen. Den viser tydeligt hvor højt fiskene gik, og hvor mange der var.


 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.